Om Örebro Pride


Örebro Pride är en ideell förening som årligen arrangerar Pridefestivalen i Örebro, som nu i sommar går av stapeln för 6:e året i rad!

Föreningen grundades 2011 för att lyfta viktiga frågor kring mänskliga rättigheter. Örebro Pride uppskattar mångfalden och anser att alla människor ska kunna vara stolta över sig själva. Förra året deltog ca 5000 personer i paraden och Pride Park hade ca 8000 besökare. I Pride Park förekommer det allt från matställen och uppträdande artister till utställare och roliga aktiviteter besökarna kan ta del av under veckan. Tanken med festivalen är att erbjuda en möjlighet att ta del av kunskap och information som rör hbtq-frågor, genom dels seminarier och föreläsningar, men också lustfyllda upplevelser som fester och Prideparaden. Genom att skapa en gemenskap och en respekt för varandra hoppas Örebro Pride kunna rasera några av de fördomar som finns i samhället.

Föreningen är öppen för alla som vill hjälpa till att stödja mångfalden och öka respekten för alla människors lika värde. Vill du veta mer om Örebro Pride? Klicka här!


Kontakta Örebro Pride

Volontär frågor:
E-post: volonotar@orebropride.se

Sponsorer och utställare: Anna Örenius
E-post: anna@orebropride.se

info@orebropride.se


Fotograf: Johan Sjöström – Johansjo Photography

 

#modattvaramodig sprid ordet!